در این مقاله درخصوص نحوه برگزاری جلسه اول خواستگاری، نکات و سوالات مراسم خواستگاری و مزایا و محدودیت های این مراسم صحبت می کنیم.
مراسم خواستگاری یک سنت دیرینه در جامعه ماست ولی این سنت امروزه در کشور ما دچار دگرگونی های بسیار شده است و به یک مراسم نمادین تبدیل گشته است. آشنا شدن دختر و پسر در این مراسم از مد افتاده است و در واقع این خانواده ها هستند که در این مراسم هر چه بیشتر با یکدیگر آشنا می شوند. هرچند این آیین و رسم، بسیار باارزش است ولی معمولا به دلیل محدودیت زمانی ممکن است سوالات خواستگاری باعجله پرسیده شده و باعث تصمیم عجولانه دختر و پسر می گردد.
جلسه اول مراسم خواستگاری
این مراسم در شکل سنتی خود برای آشنایی هر چه بیشتر طرفین و خانواده ها می باشد. بنابراین خانواده ها باید شرایط گفتگو را برای دختر و پسر فراهم کنند. معمولا سوالات خواستگاری در جلسه اول خواستگاری پیرامون مسایل کلی مانند یک شناخت کلی از طرف مقابل می باشد. پس بهتر است هر یک از طرفین توضیح مختصری از خود شامل شغل، میزان تحصیل، توضیحاتی در مورد خانواده و ویژگی های اخلاقی خود ارئه دهد و بحث پیرامون انتظارات طرفین از یکدیگر و اهداف زندگی به جلسات بعدی موکول گردد.
نکات و سوالات زیر را مدنظر داشته باشید:
- قبل از جلسه اول، هدف از ازدواج، ملاک ها و معیارهای ازدواج (معیارها انتخاب همسر) خود را نوشته و سپس آن ها را اولویت بندی کنید، به گونه ای که بتوانید با طرح پرسش ها و سوالات مناسب، خواستگار را ارزیابی کنید.
- این جلسات برای شناخت یکدیگر است. بنابراین از بحث پیرامون مسائل احساسی و مجادله با یکدیگر بپرهیزید.
- نوع سوال های خواستگاری، معرف شخصیت شماست. پس دقت در انتخاب سوال ها و خوب گوش دادن به پاسخ ها، در شناخت بهتر شما را یاری می دهد.
- بهتر است تعداد جلسات خواستگاری کم تر از دو جلسه نباشد.
- بهتر است بین جلسه اول و جلسات بعدی، حداقل یک هفته فاصله باشد تا خانوده ها بتوانند به تحقیق و مشاوره بپردازند.
- جلسات و مراسم بهتر است در محل زندگی فرد تشکیل شود تا بتوان با فرهنگ و شرایط خانوادگی طرفین آشنا شد. حتی خانواده دختر هم می توانند جهت شناخت متقابل، از خانه پسر بازدید کنند.
مزایا و محدودیت ها
برگزاری این مراسم، مزایا و محدودیت هایی دارد که باید به آن ها توجه ویژه داشت:
مزایای خواستگاری
- شناخت بدون واسطه و رودرروی دختر و پسر
- ایجاد یک فضای معقول برای شناخت طرفین
- شناخت وضعیت زندگی و خانواده طرفین
- امکان مشاهده چهره و ظاهر دختر فراتر از آنچه در بیرون خانه ممکن است
محدودیت های خواستگاری
- عدم امکان شناخت دقیق طرفین
- احتمال معرفی خود ایده آل به جای خود واقعی
- تعجیل در تصمیم گیری به منظور جلوگیری از طولانی شدن جلسات خواستگاری
- تجمل گرایی
منبع: عروس ایرانی