وام ازدواج در سال ۹۸ به میزان ۳۰ میلیون تومان برای هر زوج می باشد که دارای دوره بازپرداخت ۵ ساله با اقساط ماهانه حدودا ۵۰۰ هزار تومانی (کارمزد ۴ درصد) است. بنابراین کل وام برای عروس و داماد، ۶۰ میلیون تومان است که دارای حدود ۱ میلیون تومان اقساط ماهانه می باشد. در این مطلب بطور کامل به تاریخچه، شرایط، مدارک و نحوه ثبت نام می پردازیم.
عقدنامه یکی از مدارک مورد نیاز این وام است و بنابراین پس از عقد رسمی می توانید برای دریافت این وام اقدام کنید. با توجه به هزینه های بالای عروسی، پیشنهاد می کنیم حتما سری به مطلب برنامه ریزی عروسی بزنید تا دید بهتری نسبت به هزینه کرد وام پیدا کنید.
تاریخچه و مبلغ وام ازدواج
- وام ازدواج ۳ میلیون تومانی : بانک ها از سال ۱۳۸۸ شروع به پرداخت وام ازدواج کردند که بصورت قرض الحسنه (بدون سود) و با کارمزد ۴ درصد به هر یک از زوجین پرداخت می شد. مبلغ تا بهار ۱۳۹۵ معادل ۳ میلیون تومان برای هر زوج با دوره بازپرداخت ۳ ساله (قسط ماهانه حدود ۵۰ هزار تومان) بود.
- وام ازدواج ۱۰ میلیون تومانی : در سال ۱۳۹۵، به پیشنهاد مجلس (و البته با مخالفت های اولیه دولت) مبلغ به ۱۰ میلیون تومان برای هر زوج و مدت بازپرداخت به ۴ سال (قسط ماهانه حدود ۱۵۰ هزار تومان) افزایش یافت.
- وام ازدواج ۱۵ میلیون تومانی : در سال ۱۳۹۷، مبلغ به ۱۵ میلیون تومان برای هر زوج و دوره بازپرداخت به ۵ سال (قسط ماهانه حدود ۲۵۰ هزار تومان) افزایش یافت.
- وام ازدواج ۳۰ میلیون تومانی : در سال ۱۳۹۸، مبلغ به ۳۰ میلیون تومان برای هر زوج افزایش یافت اما دوره بازپرداخت بدون تغییر (همان ۵ سال) ماند که سبب شد قسط ماهانه حدود ۵۰۰ هزار تومان شود.
شرایط دریافت وام ازدواج
- داشتن تابعیت ایران
- داشتن کارت ملی و کدپستی محل سکونت
- به هر فرد تنها یک بار وام ازدواج تعلق می گیرد (حتی اگر ازدواج دوم یا بیشتر باشد)
- از تاریخ عقد به مدت ۲ سال فرصت ثبت نام وجود دارد.
- وام ۳۰ میلیون تومانی به زوج هایی تعلق می گیرد که تاریخ عقد آنها بعد از ۱۳۹۶/۰۱/۰۱ باشد.
نحوه ثبت نام وام ازدواج
-
ثبت نام در سایت وام ازدواج
هر یک از زوجین بایستی وارد “سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج” شده و اطلاعات شناسنامه ای، اطلاعات تماس و اطلاعات ازدواج خود را در سایت وارد کند. سپس یکی از بانک ها و شعبه مدنظرشان را انتخاب کنند. بانک هایی را می توانید انتخاب کنید که حساب قرض الحسنه دارند (عمدتا بانک های دولتی). -
دریافت کد رهگیری
پس از انجام مرحله قبل، کد رهگیری ۱۰ رقمی در اختیارتان قرار خواهدگرفت. -
اطلاع از تائید شدن شعبه بانک
پس از دریافت کد رهگیری، منتظر پیامکی از سوی بانک مرکزی مبنی بر تائید شعبه بانک مدنظرتان باشید. همچنین می توانید پس از ۳-۴ روز به سایت مراجعه کرده و از طریق بخش “مشاهده وضعیت”، از تائید شعبه مدنظرتان اطلاع یابید. -
مراجعه به شعبه بانک
بهمراه مدارک لازم و ظرف حداکثر ۱۲ روز کاری به شعبه بانک مراجعه کنید. مدارک لازم وام ازدواج را در پایین عنوان کرده ایم. پس از مراجعه به شعبه، فقط ۳۰ روز جهت تکمیل مدارک فرصت خواهید داشت؛ در غیر این صورت، ثبت نام تان لغو خواهد شد. زمان واریز وام به حساب زوجین، حدود ۱ هفته تا ۱۰ روز کاری می باشد.
مدارک لازم وام ازدواج
- اصل و کپی سند ازدواج
- اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه های زوجین
- اصل و کپی شناسنامه های ضامن ها
- اصل و کپی کارت ملی زوجین و ضامن ها
- کدپستی و آدرس محل سکونت زوجین
- کد رهگیری ده رقمی (دریافت شده پس از ثبت نام در سایت)
شرایط ضامن ها
- بانک می تواند یارانه را بعنوان تضمین بپذیرند. اما بانک ها به دلیل کم بودن مبلغ یارانه، از پذیرفتن آن خودداری می کنند.
- ضمانت وام ازدواج شامل یک ضامن معتبر و سفته است. (تشخیص معتبر بودن ضامن برعهده بانک است. اما بانک ها به بهانه بی اعتبار بودن ضامن، درخواست ۲ ضامن می نمایند)
- اگر داماد و یا عروس، کارمند دولت و یا نهاد نظامی و یا عمومی (شهرداری و کمیته امداد و …) باشد، ضامن نیاز نبوده و گواهی کسر از حقوق کفایت می کند.
- ضامن می تواند کارمند دولت، کارمند نهاد نظامی و عمومی، بازنشسته، کارمند شرکت معتبر، کاسب دارای پروانه کسب، فرد خوش حساب و یا روستایی مورد تایید شورای اسلامی باشد.
نکات تکمیلی
- مبلغ وام ایثارگران (برای هر یک از زوجین)، دو برابر افراد عادی است.
- ایرانیان خارج از کشور و اقلیت های مذهبی داخل کشور نیز قادر به ثبت نام می باشند.
- این وام به افراد کمتر از ۱۸ سال نیز تعلق می گیرد. حداقل سن عروس بایستی ۱۳ سال تمام شمسی و داماد، ۱۵ سال تمام شمسی باشد.